Kizomba is een populaire dans uit Angola die zich razendsnel heeft ontwikkeld in Nederland tot een bekende dans. Kizomba is ontstaan uit een andere dans, genaamd Semba. Kizomba wordt in Angola ook door familie leden onderling gedanst. De partnerhouding is warm en “close”

Een kizomba of Semba reeks bestaat uit 10 lessen van een 1 uur.

Kizomba levels

Beschrijving van de nivo’s

Nivo Beschrijving Nivo
ic1beginners Geen of weinig Kizomba Ervaring.

  • Bij Kizomba gaat het om leiden en volgen met minimale beweging.
  • Dit is dus voor zowel de dame als de heer belangrijk. In deze cursus leer je de belangrijkste basispassen en een aantal toepasbare variaties hierop.
  • Je maakt onder andere kennis met de veel voorkomende Saida’s en de 3 en 5 step basics.
ic2Improvers 3-6 maanden ervaring in Kizomba

  • Vervolg op Kizomba Nivo 1. Hierbij worden een aantal elementen herhaald uit Nivo 1 en krijk je nieuwe elementen. Verder zullen we in deze cursus dieper ingaan op het leiden en volgen en zal er ook worden gewerkt aan muzikaliteit.
  • Het is belangrijk dat je eerst Kizomba Nivo 1 hebt gevolgd alvorens je je inschrijft voor de Kizomba Nivo 2 omdat er wordt geacht dat je de basis beheerst en er wordt teruggegrepen op de beginselen uit Nivo 1
ic3Intermediate 6-9 maanden ervaring in Kizomba

  • Vervolg op Kizomba Nivo 1 en 2. Hierbij worden een aantal elementen herhaald uit Nivo 1 en 2 en krijg je nieuwe elementen en moves en dieper aandacht in de technieken en uitvoering hiervan.
  • Het is belangrijk dat je eerst Kizomba Nivo 1 en 2 hebt gevolgd voordat je je inschrijft voor de Kizomba Nivo 3 omdat er wordt geacht dat je de basis beheerst en er wordt teruggegrepen op de beginselen uit Nivo 1 en Nivo 2
Ik wil meedoen!Ik wil eerst een proefles!

Kizomba Docenten

Ik wil meedoen!Ik wil eerst een proefles!