2010 was het jaar waarop Westcoastswing in Nederland opnieuw in de belangstelling kwam te staan. Erg bijzonder, omdat in de omliggende landen deze dans altijd al bij een groot aantal dansers geliefd is.

Deze partnerdans welke afkomstig is vanuit de Lindy Hop heeft in korte tijd zijn intrede gedaan in Europa. De film Love ‘n Dancing heeft op een hele leuke manier met enkele top dansers een impressie gegeven van de mogelijkheden welke deze dans je als danser te bieden heeft.

West Coast Swing is een ‘oude’ dans en alhoewel het een zeer technische dans is, zijn er vele groepen dansers vanuit Salsa, Zouk, Tango die deze vrolijke stijlvolle dans omarmen omdat deze dan zoveel mogelijkheden kent. Met de invloeden vanuit de moderne dansstijlen is de hedendaagse West Coast Swing populairder en een echte trendzetter op het vlak van koppeldansen! Een goede beschrijving van de dans WCS zoals hij vaak afgekort vermeld staat, kun je hier vinden.

Wil je weten op wat voor soort muziek je westcoastswing ofwel wcs kunt dansen? Luister dan naar bijvoorbeeld dit online radiostation.