Yoga

Naast de partner cursussen Salsa, Kizomba, Semba, Bachata en Zouk  bieden wij ook andere lessen op het gebied van dans verbeteringen. Twee van deze lessen zijn Yoga en Stretching flow.

Yoga

Yoga staat voor vereniging. Eenheid van lichaam en geest, het lichaam en het universele. Door yoga kan de energie beter door het lichaam stromen. Soms ontstaan er blokkades in het lichaam, door opgekropte emoties of door blessures en kan de energie niet stromen. Door de verschillende houdingen of asana’s maak je meer ruimte in je lichaam. Daarnaast versterk je de spieren en creëer je vertrouwen waardoor je ook meer kunt openen en de energie beter kan stromen. Je hoeft niet lenig te zijn zoals vaak gedacht wordt. Je gaat zelf ontdekken in je lichaam en voelen waar je grenzen liggen. En hoe je met je grenzen omgaat is aan jou. Ik zal je af en toe uitdagen, maar altijd vragen met zachtheid om te gaan met je lijf. Je hoeft jezelf niet compleet uit te putten, maar je mag wel wat activeren. Yoga is geen prestatie sport, het gaat er om wat jij voelt en ervaart. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je meer in je lichaam gaat voelen en minder alles met je hoofd beredeneerd. We leven in een maatschappij waarin we voornamelijk functioneren vanuit ons hoofd. Maar al die gedachten brengen ons juist verder af van wie we werkelijk zijn. We ervaren stress en zijn moe en krijgen soms vage fysieke klachten. We zijn echter veel meer dan alleen een ego en een mind. Yoga kan een tool, een middel, zijn om meer te gaan voelen en ervaren en wat minder te denken. De rust die je gaat ervaren is voor veel mensen een reden om yoga te blijven doen. Het reduceert stress en je kunt beter slapen. Daarnaast verbetert je conditie, worden je spieren sterker en soepeler, en kom je beter in je vel te zitten. In de basis gaat het om bewustwording en wat er op het moment aandient. Ben in het nu en mindfull.

In de les komen verschillende varianten van yoga aan bod. Hieronder vallen

  • Vinyasa of Flow yoga,
  • Aruna yoga met Kundalini yoga elementen
  • Pranayama (ademhalingstechnieken),
  • Yin en Restorative yoga.

In de beginnerscursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende vormen van yoga, de asana’s en aan de adem. De adem speelt een belangrijke rol bij de asana’s en voor de toevoer van de prana/ levensenergie. Hoe meer prana hoe gezonder en vitaler je bent. Ook zal er een rustige zonnegroet opgebouwd worden. Elke les zal begonnen en afgesloten worden met een meditatie.

Stretching flow

Ik wil meedoen!Ik wil eerst een proefles!