Naast onze partner cursussen Salsa, Bachata, Kizomba en Zouk geven gaan wij een tryout doen van Body en Mind lessen.
Hierbij is mindfulness het sleutel woord. Het verbeteren van je lichaamshouding, meer flexibiliteit in je lichaam, bewustwording van je eigen lichaam.

De cursussen die wij aanbieden zijn Yoga en Stretching flow.

Yoga

Yoga staat voor vereniging. Eenheid van lichaam en geest, het lichaam en het universele. Door yoga kan de energie beter door het lichaam stromen. Soms ontstaan er blokkades in het lichaam, door opgekropte emoties of door blessures en kan de energie niet stromen. Door de verschillende houdingen of asana’s maak je meer ruimte in je lichaam. Daarnaast versterk je de spieren en creëer je vertrouwen waardoor je ook meer kunt openen en de energie beter kan stromen. Je hoeft niet lenig te zijn zoals vaak gedacht wordt. Je gaat zelf ontdekken in je lichaam en voelen waar je grenzen liggen. En hoe je met je grenzen omgaat is aan jou. Yoga is geen prestatie sport, het gaat er om wat jij voelt en ervaart. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je meer in je lichaam gaat voelen en minder alles met je hoofd beredeneerd. We leven in een maatschappij waarin we voornamelijk functioneren vanuit ons hoofd. Maar al die gedachten brengen ons juist verder af van wie we werkelijk zijn. We ervaren stress en zijn moe en krijgen soms vage fysieke klachten. We zijn echter veel meer dan alleen een ego en een mind. Yoga kan een tool, een middel, zijn om meer te gaan voelen en ervaren en wat minder te denken. De rust die je gaat ervaren is voor veel mensen een reden om yoga te blijven doen. Het reduceert stress en je kunt beter slapen. Daarnaast verbetert het je conditie, worden je spieren sterker en soepeler, en kom je beter in je vel te zitten. In de basis gaat het om bewustwording en wat er op het moment aandient. Ben in het nu en mindfull.

In de les komen verschillende varianten van yoga aan bod. Hieronder vallen

  • Vinyasa of Flow yoga,
  • Aruna yoga met Kundalini yoga elementen
  • Pranayama (ademhalingstechnieken),
  • Yin en Restorative yoga.

Stretching Flow

Je danst al enige tijd, maar je mist nog een stukje flexibiliteit? Of wil je gewoon graag leniger worden? Dan is deze les iets voor jou! In 1 uur tijd pakken we ons hele lichaam aan in een heerlijke ontspannen Stretching en Flow les. Deze les is gericht op dansers en de focus ligt op het stretchen van de heupen, schouders, rug en benen. Flow staat voor de manier waarop de les gegeven wordt, de les is Yoga geïnspireerd en de verschillende poses worden voor langere tijd aangehouden en de verschillende poses volgen elkaar op in een rustige flow op ontspannende muziek. Kortom een fijne ontspannende les waarbij we samen gaan werken aan een leniger, mooi en gezond lichaam!

Kosten en deelname

Je kunt aan 1 of beiden lessen deelnemen en deze cobinereeb. We starten met een tryout van 4 weken waarin je kunt kiezen tussen 1 of meerdere keren per week ongeacht de les Yoga en/of Stretching flow.

De lessen starten ovanaf 22 oktober

deelname 1x per week voor 4 weken: 39 eur
deelname 2x per week voor 4 weken: 75 eur
deelname 3x per week voor 4 weken: 109 eur

Wil je een losse les dan kost dit 14 eur per les.

Ik wil meedoen!Ik wil eerst een proefles!
CategoryArchief
 
     © 2019 Bailamos Latino. Alle rechten voorbehouden.

 Bezoek ons ook op: