Salsa in Breda / Mambo in Breda

Salsa in Breda door Latino docenten

Salsa is een zeer populaire dans uit Cuba. Salsa is begin vorige eeuw voortgekomen uit dansen zoals de Son, Guajira en de Rumba. Deze dansen zijn ontstaan in de tijd dat er slavernij plaatsvond in Cuba. De Son is nu vooral bekend geworden door bands als “Buena Vista Social Club” en “Vieja Trova Santiagera”.
In de jaren zestig ontstond de Salsa, dat letterlijk ‘saus’ betekent, in de Latino wijken van New York. In deze ghetto’s maakten Cubaanse en Latijns-Amerikaanse immigranten ieder met hun eigen achtergronden muziek. Muziek en dans zijn in deze culturen altijd al belangrijke factoren geweest om het saamhorigheidsgevoel te versterken. Salsa is dan ook een dans van de straat en is zeker niet statisch, maar juist expressief, passioneel en vurig! Bij het salsa dansen bestaat, anders dan bij ballroom- en latindansen, geen vaste volgorde van danspasjes. Natuurlijk is er de basis, maar de heer leidt en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren. Zodra je je basispassen beheerst dans je salsa met creativiteit en eigen inbreng en ontstaat er een samenspel tussen de twee danspartners en de muziek.

De lessen salsa worden verzorgd door Latijns amerikaanse docenten die niet alleen maar de lessen salsa in Breda geven, maar ook een stukje cultuur overdragen van waar zij vandaan komen. Verder zullen we tijdens de lessen salsa juist op het expressionele gebied ons dan ook concentreren. In de loop van de tijd ontwikkelt iedere salsero zijn of haar eigen variaties en stijl. Deze ingrediënten maken de salsa tot een vurige, altijd verrassende dans!

Dus wil je graag salsa in Breda dansen? Neem dan contact met ons op! En ervaar hoe leuk het is om salsa te dansen op een toffe en mooie lokatie in Breda.

Mambo

Mambo is een populaire stijl binnen de Salsa waarin door verandering van de start tel, van 1 naar 2, er een bijzondere flow bestaat. Deze stijl wordt ook de New York Mambo stijl genoemd en wordt gedanst op de muziek op een 3-2 clave, waarin de rest van de salsa op 2-3 clave wordt gedanst. Een hele bijzondere stijl die je meegemaakt moet hebben. Voor deze stijl heb je geen Salsa on 1 ervaring nodig, maar is wel aan te raden.

Schrijf je hier in voor een cursus Salsa of Mambo
Ik wil eerst een proefles

[icon name= theme-list color=accent3 size=28] Archives